Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ida (Pawel Pawlikowski). Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.


Η ταινία Ida του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Η ταινία που πραγματεύεται το δράμα μιας νεαρής δόκιμης μοναχής το 1962 στην Πολωνία, η οποία ανακαλύπτει ότι γεννήθηκε Εβραία και αναζητεί το παρελθόν της, θεωρείτο το φαβορί σε αυτήν την ειδική κατηγορία των Όσκαρ.
http://www.gazzetta.gr/

Η «Ida» μας μεταφέρει στην Πολωνία του ’60 και μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τον περίπλου δύο γυναικών στα βάθη της πολωνικής υπαίθρου, μέσα από τον οποίο ουσιαστικά γίνεται μια αναζήτηση της αλήθειας, της προσωπικής ταυτότητας και του νοήματος των πραγμάτων. Η νεαρή μαθητευόμενη καλόγρια Άννα λίγο πριν απαρνηθεί τα εγκόσμια και αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στο Θεό, κάνει ένα ταξίδι για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες και να κλείσει λογαριασμούς με τον εξωτερικό κόσμο.
Θα συναντήσει μια θεία της, τη μόνη επιζώσα από την οικογένειά της και στην πορεία θα ανακαλύψει ένα τρομερό γεγονός του παρελθόντος, μια σκοτεινή ιστορία που αφορά στους γονείς της και τους ναζί.

Ένα road-trip ανοίγεται για τα δύο πρόσωπα, μια διαδρομή όχι μόνο εξιχνίασης του παρελθόντος αλλά και ανασκόπησης ζωής, τόσο για τη θεία Wanda (Αγκάτα Κούλεζα), μια παλιά δικαστίνα που είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της στο σταλινικό καθεστώς, όσο και για την Άννα-Ida (Αγκάτα Τσεμπουκόφσκα) που επιχειρεί ένα θρησκευτικό ταξίδι αυτό-καθορισμού, αναγνώρισης του εαυτού και της σχέσης της με το Θεό. Τα δύο πρόσωπα συνιστούν ένα δίδυμο αντιφατικό: η μία βυθίζεται στο αλκοόλ, τις τύψεις και τη θλίψη για όσα έζησε, η άλλη είναι μια νεαρή μαθητευόμενη καλόγρια, άπειρη από τη ζωή και τους τυχόν πειρασμούς.
http://www.clickatlife.gr/
ΔΕΙΤΕ: ΕΔΩ
                                          ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ

Ida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...