Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Δόκτωρ θάνατος

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕ 16. ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

(Αυτοκτονία - Αυτοθυσία - Ευθανασία - Άμβλωση)

Στις 4 Ιουνίου 2011,πέθανε ο Τζακ Κεβόρκιαν, ο άνθρωπος που βοήθησε δεκάδες πάσχοντες από ανίατες ασθένειες να βάλουν τέλος στη ζωή τους.




O Τζακ Κεβόρκιαν, ο οποίος είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός ως Δρ θάνατος, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Η ζωή του είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

Το παρατσούκλι "Δρ θάνατος" το απέκτησε, λόγω του ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους που έπασχαν από ανίατες ασθένειες να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Συμμετείχε σε περισσότερες από 150 περιπτώσεις ενεργητικής ευθανασίας.

Ξέφυγε αρκετές φορές από τις ποινικές κυρώσεις. Τελικά όμως καταδικάστηκε για φόνο, από δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό το 1999, αφότου βιντεοσκόπησε μία ευθανασία σε ετοιμοθάνατο ασθενή και το έστειλε στην εκπομπή "60 λεπτά".

Καταδικάστηκε σε ποινή 10-25 ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 8 χρόνια κάθειρξης.

Ο Κεβόρκιαν πέθανε σε νοσοκομείο του Μίσιγκαν, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες με προβλήματα στο συκώτι και την καρδιά.

Ο Αλ Πατσίνο πέρυσι ερμήνευσε τον ρόλο του Δρ θανάτου στην ταινία "You Don't Know Jack". Για την ερμηνεία του αυτή, κέρδισε βραβείο Emmy και Χρυσή Σφαίρα.
http://elenatzakou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...