Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ


          Η ιστορία της ταινίας δεν είναι παρά μια αφορμή για ένα δριμύ κατηγορώ για την αποθαρρυντική κατάσταση της καθημερινότητας στο διαλυμένο ηθικά και πρακτικά σχολικό σύστημα, και ένα πραγματικά θλιβερό πορτρέτο για όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους, είτε είναι οι εκτός ελέγχου μαθητές, οι απόντες γονείς ή οι απελπισμένοι καθηγητές.

Την απελπιστική αυτή κατάσταση γνωρίζουμε μέσα από τα μάτια του Χένρι, ενός προσωρινού καθηγητή που αναλαμβάνει μια τάξη σε ένα καινούριο σχολείο και προσπαθεί να βρει το νόημα σε αυτό που κάνει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, όλοι στα όριά τους. Η προβληματική προσωπική ζωή του γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη όταν αρχίζει να φροντίζει μια ανήλικη πόρνη, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τον επερχόμενο θάνατο του ηλικιωμένου παππού του, όσο προσπαθεί να ξεφύγει από τις τραυματικές παιδικές του αναμνήσεις.

Χαρισματικός αλλά και βασανισμένος, ο Χένρι μοιάζει συγκροτημένος μόνο μέσα στην τάξη, όσο μιλά με τον δικό του τρόπο στα παιδιά και προσπαθεί να κάνει, ή μάλλον αναρωτιέται αν μπορεί να κάνει, τη διαφορά στη ζωή τους. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει διαρκώς και τους υπόλοιπους καθηγητές του συλλόγου που ολοένα και πιο περισσότερο χάνουν την πίστη τους στο χρεωκοπημένο σύστημα της εκπαίδευσης και άρα το νόημα στην καθημερινότητά τους.
Αναδημοσίευση:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...